סוגי מרטיבים וטכנולוגיות הרטבה
מערכות ההרטבה מתחלקות ל 2 קבוצות בהתאם לתהליך התרמודינמי המתרחש- מערכות הפועלות בתהליך איזותרמי ומערכות אשר פועלות בתהליך אדיאבטי.
תהליך איזותרמי
תהליך בו מזרימים אד רווי לתוך זרם אוויר, וכתוצאה מכך הלחות היחסית של האוויר עולה. האוויר ימשיך לספוג לחות (מים) מהאד הרווי כל עוד הוא לא ברוויה (כלומר כל עוד הלחות היחסית קטנה מ 100%).
תהליך הרטבת האדים אינו גורם לשינוי בטמפרטורה, אך כתוצאה מעיבוי נוצרות שלוליות מים. עיבוי עלול להתרחש כאשר האוויר כבר רווי, כמו כן במידה והזרמת האד הרווי נמשכת וכן אם טמפרטורת השטח-מגע נמוך יותר מטמפרטורת האוויר הזורם. צריכת האנרגיה בשיטה זו הנה 750 וואט לכל קג"ש תפוקת קיטור.
הרטבה אדיאבטית
מערכות אדיאבטיות להרטבת אוויר והלחה משתמשות באנרגיה מהאוויר בשביל לגרום לאיוד של מים לתוך האוויר. בתהליך, האוויר נחשף לרסס של מים. טיפות המים סופגות חום מהאוויר ומתאדות כך שהלחות היחסית של האוויר עולה והטמפרטורה שלו יורדת. טמפרטורת האוויר יורדת בשל העובדה שהמים משתמשים בחום מהאוויר בכדי להתאדות ולכן מקובל לראות בקירור זה מעין "קירור חינם" (Free cooling).
בתהליך מתבצעת הורדת עומס מורגש מהאוויר בערך של 680 וואט לכל ק”ג/שעה של תפוקה. השקעה האנרגיה במערכת מאוד נמוכה, כ- 4 וואט לקג"ש שעה במערכת לחץ מים גבוה, ולכן נושא החסכון באנרגיה במערכות אלה הוא משמעותי.
אלו טכנולוגיות הוספת הלחות הקיימות: