התקנת מערכת ייבוש לנקודת טל נמוכה – תדיראן סוללות

יהושע אליזוב M.Sc., אינסופקו טכנולוגיות בע"מ

במהלך חודש אוגוסט 2024 הגיע לסיומו המוצלח אחד הפרויקטים המאתגרים והמיוחדים בתחום הייבוש הדסיקנטי בחברתנו. כידוע, חברת אינסופקו טכנולוגיות בע"מ עוסקת זה קרוב ל- 3 עשורים בתחום הייבוש הדסיקנטי – כלומר ייבוש אוויר באמצעות גלגלים סופחי מים על בסיס סיליקה ג'ל.

בתחום זה אנו מייצגים את חברת Munters, החברה המובילה בעולם מאז הקמתה לפני 70 שנה ע"י המהנדס והממציא של הגלגל הסופח Karl Munters.

האתגר של הייבוש הדסיקנטי

אחד האתגרים הגדולים בתחום הייבוש הדסיקנטי הוא תכנון וייצור של מערכות ייבוש, אשר יוכלו לשמור חדרי ייצור בלחויות של 0.5% ופחות מזה. המשמעות של חדר ייצור (למשל לייצור סוללות ליתיום) הנשמר בטמפ' של כ- 21 מעלות צלסיוס ולחות 0.5% היא  שנקודת הטל בו היא  40- מעלות צלסיוס (מינוס 40).  מכיוון שבחדרי ייצור כאלה ישנם עומסי לחות בשל העובדים במקום, פתיחת דלתות מבואה וכו, מערכת הייבוש צריכה לספק לחדר אוויר יבש יותר, תלוי בעומס הלחות הפנימי כמובן. לכן, יחידות הייבוש יספקו לחדר אוויר בנקודת טל של מינוס 50 או מינוס 60 מעלות – תלוי בעומסי הלחות בחדר.

עקב הביקוש ההולך וגובר למכוניות חשמליות, מוקמים כיום בעולם מאות מפעלי ייצור לסוללות הליתיום עבורן. עקב רגישות מתכת הליתיום למים, מפעלים אלה חייבים לעבוד בסביבה יבשה מאוד כאמור לעיל. בישראל אין ייצור מסיבי כזה של סוללות ליתיום כמובן, אבל קיים מפעל ותיק אחד שעוסק בתחום הזה- תדיראן סוללות בע"מ.

תדיראן סוללות בע”מ שהוקמה בשנת 1963, מובילה את השוק העולמי בתכנון, פיתוח, ייצור ושיווק סוללות ליתיום תיוניל כלוריד (3.6V) ליישומים תעשייתיים. בסיס לקוחות החברה כולל יצרנים בינלאומיים מהמובילים בשווקים תעשייתיים שונים, מפיצים עולמיים של רכיבים וכן מרכיבים גדולים של מערכות אלקטרוניות. לתדיראן סוללות שלוחה בקרית שמונה המתמחה בהרכבת מארזי סוללות. לתדיראן סוללות יש חברה בת גרמנית בבעלות מלאה, Tadiran Batteries GmbH, המייצרת ומוכרת סוללות ליתיום בכל רחבי אירופה. הבעלות המלאה של תדיראן סוללות היא בידי Saft Group SA, חברת סוללות הפועלת מבסיסה בצרפת. בשנת 2016 נרכשה חברת Saft ע"י חברת Total Energies. 

במפעל תדיראן סוללות קיימות מספר מערכות ייבוש דסיקנטיות, שהמערכת האחרונה הופעלה במהלך חודש אוגוסט 2024 ופועלת מאז ברציפות 24/7 תוך שמירת חדר הייצור בלחות של מינוס 40 מעלות.

מערכת Munetrs- דגם DSS 2500 LDP

המערכת שהותקנה היא מערכת של חברת Munetrs, דגם DSS 2500 LDP, והיא יוצרה בשני אתרים של החברה- מפעל חדש שהוקם בצ'כיה ייצר את האלמנטים הראשיים, והמפעל בהמבורג (בעל נסיון רב בתכנון וייצור מערכות כאלה) ביצע את ההרכבה הסופית והתקנת מערכת הבקרה.

המערכת נבדקה בהמבורג לאטימות לפי התקן האירופאי EN1886. לאחר ההתקנה בארץ המערכת נבדקה שנית עם אותו ציוד ששימש לבדיקה בהמבורג. בשתי הבדיקות המערכת עמדה בתקן האטימות בצורה המיטבית. 

חשוב לציין כי חדר הייצור המדובר טופל ב- 30 השנים האחרונות ע"י 2 מערכות ייבוש שפעלו עם רענון חשמלי– כלומר אוויר הרענון חומם ע"י גופי חימום חשמליים. אחת מדרישות הלקוח העיקריות היתה חסכון אנרגטי שיביא להקטנה משמעותית של פליטות ה- CO2 - אחד מגזי החממה הבעייתיים ביותר בהקשר להתחממות הגלובלית.

בדיקת צריכת האנרגיה של המערכת החדשה לעומת הישנה הוכיח חסכון משמעותי בפליטות אלה של דו תחמוצת הפחמן. החסכון הזה נובע משתי סיבות עיקריות:

  1. ירידה משמעותית בהספק ב- KW  של היחידה החדשה לעומת 2 היחידות הישנות
  2. חימום ישיר של  אוויר הרענון עם מבער גז (יעילות קרובה ל- 100%) לעומת חימום אוויר הרענון בגופי חימום חשמליים (יעילות של 35-40% )

חסכון זה היה אחד הגורמים הדומיננטיים ששכנעו את חברת האם- Total Energies- לממן את הפרויקט המיוחד הזה.

להלן כמה ממאפייני המערכת :

  • ספיקה נומינלית -   35,000  מ"ק לשעה
  • גלגל סופח בקוטר 2.5 מטר  ועומק  400 מ"מ
  • מקטעי רענון ו- Purge  משופרים שהביאו לירידה משמעותית בהספק הנדרש.
  • רענון הגלגל ע"י מבער גז ישיר. (כרגע המפעל משתמש ב- LPG )
  • חסכון אנרגטי ע"י שימוש במחליפי חום ייעודיים.

לפרטים נוספים על הפרויקט ופתרונות Munters >>>